________________

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA_r.jpg

Ügyfélfogadás

Egészségfejlesztési Iroda (EFI) Ügyfélfogadása

 

Hétfő: 9.00-16.00
Kedd: 9.00-16.00
Szerda: 9.00-18.00

Csütörtök: 9.00-16.00
Péntek: 9.00-12.00

Kiállítás a hajdúhadházi Csokonai Művelődési Házban

„SZÁMOMRA AZ EGÉSZSÉG” RAJZPÁLYÁZAT

Október elején lezárult az „EFOP-1.8.20-17-2017-00034 azonosító számú „A mentális egészség fejlesztése Hajdúhadház városában” projekt keretében megrendezett „Stresszmentes hét” nevű rendezvénysorozat rajzpályázata.

A beérkezett rajzokból készített kiállítás 2020.10.12-től 2020.11.30-ig megtekinthető a Csokonai Művelődési Házban, a szerda délelőttök kivételével bármikor, előzetes bejelentkezés nélkül.                              A rajzokon kívül az érdeklődőklelki egészségről szóló ismeretterjesztő anyagokat is megtekinthetnek.

Folytassa az olvasást a rajzpályázat részleteiért és a nyertesek névsoráért!

Az általános iskolás gyerekektől az egészség témájában vártuk a rajzokat: pontosabban arra voltunk kíváncsiak, hogy kinek mit jelent, milyen asszociációkat indít el ez a nagyon sokoldalú, és nehezen meghatározható fogalom, az egészség. Még a szakemberek is nagyon változatosan fogalmazzák meg az „egészség” szó jelentését, és több típusú egészséget különböztetnek meg, így a közgondolkodásban is használjuk a betegségek hiányának kifejezésére, a teljes testi-lelki jóllét leírására, vagy akár a rendszerek, mint például a család működésének jellemzésére az „egészséges” szót.

Köszönjük szépen a rengeteg beérkezett munkát, több, mint 100 gyermek, 120-nál is több művét juttatták el hozzánk a lelkes szülők és pedagógusok. Nagyszerű látni, hogy mennyiféleképpen gondolkodnak a tanulók az egészségről: nagyon gyakran az alma, mint az egészség szimbóluma, és az egészséges/egészségtelen táplálkozás témáját ragadták meg, azonban sokaknak eszébe jutott a testmozgás, a sport, a különböző szenvedélybetegségek is, mint a dohányzás vagy energiaital. A járvány és az egészségügyi előírások fontossága, a szabadidő és a feltöltődés különböző módszerei, és a lelki egyensúly, vagy akár a környezetvédelem is, mint az egészség meghatározója. Nehéz volt a végső döntés arról, hogy mely rajzokat díjazzuk, mivel épp a művek sokszínűsége varázsolt el minket.

Gratulálunk az EFI Iroda nevében minden kedves pályázónak, köszönjük a részvételt! A nyeremények átvétele október 10-én elindult.

MINDEN RÉSZTVEVŐ ÁTVEHETI EMLÉKLAPJÁT ÉS JUTALMÁT AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉPÜLETÉBEN, NYITVATARTÁSI IDŐBEN BÁRMIKOR. A HELYEZÉST ELÉRT GYEREKEK HOZZÁTARTOZÓIT SMS-BEN ÉRTESÍTETTÜK A NYEREMÉNYEK ÁTVÉTELÉNEK MÓDJÁRÓL!

 

No thoughts on “Kiállítás a hajdúhadházi Csokonai Művelődési Házban”